27 April 2017 - Dagens industri
Oväntat bra vinst för finska stålbjässen
Den finländska stålkoncernen Outokumpu redovisar ett resultat före skatt på 224 miljoner euro för det första kvartalet 2017. Analytikernas förväntningar var ett resultat före skatt på 176 miljoner euro, enligt SME Direkt.
27 April 2017 - Cision
BE Group Q1 2017 - Kraftigt förbättrat r
• Nettoomsättningen ökade med 16 procent och uppgick till 1 138 MSEK (978). • Tonnaget exklusive verksamheter under omstrukturering ökade med 9 procent. • Rörelseresultatet förbättrades till 46 MSEK (-45). • Det underliggande rörelseresultatet förbättrades till 30 MSEK (9).
25 April 2017 - Mynewsdesk
Ramböll projekterar hem åt Stockholms bu
På uppdrag av Stockholms Lokaltrafik projekterar Ramböll Sverige AB en 90 000 m² stor bussdepå med kontorsbyggnad i området Fredriksdal i Stockholm. Bussdepån som förväntas vara klar 2017 ska försörja huvudstaden och dess innerstad med bussar.
18 April 2017 - Svensk Verkstad
Svenskt stålmode på Tekniska museet
I helgen den 22-23 april är det Megahelg – mode på Tekniska museet i Stockholm, och självklart kommer svenskt stålmode att finnas på plats. I helgen kommer du bland annat att kunna se en modevisning med den blåa stålpaljettklänning som Clara Henry bar under finalen av Melodifestivalen.
11 April 2017 - Mynewsdesk
BIM-teknik under utbildningen säker väg
På byggingenjörsprogrammet på Mittuniversitetet i Östersund får studenterna redan under utbildningen arbeta med samma programvara som de branschledande företagen använder för projektering. På arbetsmarknaden finns det stor efterfrågan på studenter som kan arbeta med BIM-teknik från Trimble.
10 April 2017 - Uppgång
Nu byggs Uppsalas största hotell
Byggnationen av Uppsalas nya sporthotell fortgår. I oktober ska anläggningen stå färdig och ser då ut att bli Uppsalas största hotell. Idén till att bygga ett hotell på Gränby sportfält ska ha varit krögaren och sportprofilen Folke Bennboms från början.
03 April 2017 - Dagens Infrastruktur
Dags att inviga den nya Flottsundsbron
för Dags att inviga den nya Flottsundsbron / 6 Läser nu Efter två års arbete ska den nya, moderna Flottsundsbron invigas. I samband med invigningen blir det underhållning och båtparad.
29 March 2017 - Dagensnaringsliv.se
Nytt landmärke byggs i Göteborg
Text: Christer Wiik När nästa decennium inleds kan göteborgarna se fram emot ett nytt landmärke som binder samman staden över Göta älv. År 2020 står nämligen första etappen av Hisingsbron klar, en förbindelse som ersätter nuvarande Götaälvbron.
24 March 2017 - SIS.se
Följ med till Outokumpus anläggning i Av
Outokumpu är världsledande inom de mer avancerade rostfria stålen som behövs för krävande tillämpningar. Outokumpu använder standarder både i tillverkningsprocessen och för sina stål.
24 March 2017 - Metal Supply SE
Anställer ett tjugotal i Avesta då ståle
De går upp från fyrskift till femskift. En ökad efterfrågan innebär att Outokumpu i Avesta behöver anställa ett tjugotal personer. Det rapporterar Dala-Demokraten. Produktionen av kallband och plåtar ska gå från fyrskifttill femskift.