24 March 2017 - Metal Supply SE
Anställer ett tjugotal i Avesta då ståle
De går upp från fyrskift till femskift. En ökad efterfrågan innebär att Outokumpu i Avesta behöver anställa ett tjugotal personer. Det rapporterar Dala-Demokraten. Produktionen av kallband och plåtar ska gå från fyrskifttill femskift.
22 March 2017 - Metal Supply SE
Kiruna Wagon kan vinna stålpriset
De utvecklar ett dumpervagnsystem för långa järnvägstransporter och lossning av mineraler. Innovativa designkoncept som tänjer på gränserna för användning av höghållfast stål karakteriserar årets fyra finalister till Swedish Steel Prize.
22 March 2017 - Metal Supply SE
Stålklänningen presenteras i Kina nu på
Paljetterna har tagits fram i ett samarbete med Voestalpine Precision Strip i Munkfors. Den stålklänning som programledaren Clara Henry bar i Melodifestivalens final kommer nu på fredag att presenteras i Beijing, Kina. Det framgår av ett pressmeddelande från Jernkontoret.
22 March 2017 - Dagens industri
Finalisterna i Swedish Steel Prize 2017
Verkligt innovativa designkoncept som tänjer på gränserna för användning av höghållfast stål karakteriserar årets fyra finalister till Swedish Steel Prize. Vinnaren tillkännages vid en ceremoni i Stockholm den 11 maj.
22 March 2017 - Mynewsdesk
LINK arkitektur vinner internationellt a
LINK arkitektur har vunnit det prestigefulla priset ”WAN Future Projects Healthcare Award”. Priset tilldelades för projektet Danskt Centrum för Partikelterapi - ett centrum för strålbehandling av cancersjuka.
16 March 2017 - Nya Wermlands Tidningen
Order värd många miljoner
DEGERFORS: Outokumpu levererar 500 ton rostfritt duplexstål till Kina Outokumpu presenterade på torsdagen en order på 500 ton av Forta DX 2205 som är företagets namn på det aktuella duplexsstålet.
14 March 2017 - Svensk Verkstad
Ett svenskt stål utan motstycke
Jenny Brandberg Hurtig är produktchef för Hardox® slitplåt på SSAB Special Steels. Nu lanserar hon den senaste familjemedlemmen - en slitplåt som är världsbäst i sitt slag.
09 March 2017 - SvD
”EU:s nya utsläppshandel räddar inte kli
I förra veckan träffades EU:s miljöministrar för att komma överens om hur handeln med utsläppsrätter ska se ut efter 2020. Den svenska regeringen verkar nöjd med resultatet, men det är svenska industriarbetare och klimatet som blir förlorare.
06 March 2017 - Dagens industri
Svenska experter tvivlar på Kinesiskt st
Kina flaggar för stora nedskärningar inom kol och stål i år, för att minska utsläpp och dra ned på överkapaciteten. Åtgärderna är otillräckliga och löftena går inte att lita på, enligt svenska branschföreträdare.
03 March 2017 - Fagersta-Posten
Västanfors nya turistcentrum kan vinna i
Förslaget till nytt turistcentrum vid Västanfors hembygdsgård kan vinna pris. Det är en finalisterna i en stor internationell arkitekttävling.