14 February 2017 - Svensk Verkstad
Senaste tekniken till Smålandsstenar
Familjeföretaget har produktion och utveckling i Smålandsstenar med hela världen som marknad. EAB är ett familjeägt företag som ligger i Smålandsstenar. De arbetar inom tre produktområden: Lagerinredningar, Portar och Stålbyggnader.
13 February 2017 - Ekuriren.se
Outokumpu ökar produktionen och nyanstäl
I dag gör 12 nyanställda sin första arbetsdag på Nyby bruk.
06 February 2017 - VA Finans
Outokumpu rostfritt stål säkrar framtide
OUTOKUMPU OYJ PRESSMEDDELANDE 6 februari 2017, kl. 9.00 CET Outokumpu levererar 600 ton av höghållfasta Forta LDX 2404 rostfritt stål för upprustning av Söderströmsbron i Stockholm. Det är fyra tunnelbanebroar som går mellan Slussen och Gamla stan som skall bytas ut.
03 February 2017 - Cision
SSAB SmartSteel bildar en grund för den
Tanken bakom SSAB SmartSteel är att göra information och anvisningar om alla stålprodukter tillgängliga, oavsett var de tillverkas. Varje länk i kedjan kan sedan utnyttja och ackumulera informationen. Detta bildar en grund för både den cirkulära ekonomin och plattformsekonomin.
02 February 2017 - Mitt i
Här är Djurgårdens nya bro
Nyheter Nu blir det lättare att ta sig över Galärvarvsdockan bakom Vasamuseet.
02 February 2017 - Packnews.se
Designprofessor förespråkar stål som för
”Egenskaperna hos stål som förpackningsmaterial gör att ännu i denna dag finns det inget annat material som kan konkurrera!” Den något överraskande synpunkten framförs av Roland ten Klooster, professor i förpackningsdesign vid universitetet i holländska Twente.
02 February 2017 - Avanza Bank
OUTOKUMPU RESULTAT FÖRE SKATT 43 MLN EUR
STOCKHOLM (Direkt) Finländska stålkoncernen Outokumpu redovisar ett resultat före skatt på 43 miljoner euro för det fjärde kvartalet 2016. Analytikernas förväntningar var ett resultat före skatt på 30,9 miljoner euro, enligt SME Direkt.
30 January 2017 - Svt.se
Klänning av stål öppnade Stockholms mode
På söndagen inleddes modeveckan i Stockholm med en visning av Naim Josefi, en modeskapare som inte vill se sig begränsad av traditionella material.
30 January 2017 - Metal Supply SE
Jätten EAB gör investering i Smålandsste
Den tidigare maskinen hade gått 65 000 produktionstimmar. EAB i Smålandsstenar investerar i en stansmaskin med tekniken Punch Genius från Prima Power. Det framgår av ett pressmeddelande. Bolaget är familjeägt och arbetar inom tre produktområden: Lagerinredningar, Portar och Stålbyggnader.
28 January 2017 - Lantbruk och Skogsland
Larm om brandsäkerhet i höga trähus
Regering, myndigheter och träindustrin leker med elden när man förespråkar höga husbyggen i trä.