13 June 2017 - Dagens industri
SSAB bryter ny mark med Strenx
Inbjudan till pressmöte SSAB bjuder in media till ett pressmöte den 18 juni kl. 11.00. Med ny forskning och utveckling har Strenx performance steel flyttat fram positionerna med ett nytt dimensionsomfång, upp till 120 mm.
13 June 2017 - Mynewsdesk
Nya forskningspengar för additiv tillver
I dagarna beviljades Högskolan Väst 11,5 miljoner från KK-stiftelsen för att fortsätta utveckla tillverkningsmetoder med hjälp av 3D-printing eller så kallad additiv tillverkning.
12 June 2017 - Industritorget.se
Lindab lanserar aluminium för bandtäckni
Nu lanserar Lindab sin egna aluminiumplåt för
10 June 2017 - Sveriges Radio
Bo-Erik Pers, Jernkontorets vd, välkomna
EU har belagt vissa typer av varmvalsat stål från Kina med tullar på upp till 35,9 procent, med motiveringen att kinesiska företag dumpat priserna på sina
01 June 2017 - Byggindustrin
Nationalmuseum innan öppning
Med drygt ett halvår kvar av renoveringen av Nationalmuseum på Blasieholmen i Stockholm fick Byggindustrin möjlighet att ta en titt på det pågående arbetet.
31 May 2017 - Nya Wermlands Tidningen
Stålklänning födde oväntat samarbete
ANNA LUNDMARK LUNDBERGH Skräddarkonsten mötte stålindustrin när klänningar av värmländskt, kallvalsat bandstål svepte fram på catwalken på den historiska och väl valda platsen Martinverket i Munkfors den 13 maj.
29 May 2017 - Dagens industri
Tekes finansierar stålforskning med 2 mi
SSAB har erhållit projektmedel på nästan 2 miljoner euro för produkt- och processutveckling från Innovationsfinansieringsverket Tekes i Finland. Medlen ska användas för att utveckla fordonsstål och stål som är lämpliga för arktiska förhållanden.
26 May 2017 - Tjock.se
Guldägget man kan basta i Finns i Kiruna
Konstnärsduon Bigert & Bergström och Riksbyggen har tillsammans tagit fram det här guldskimrande ägget som på insidan gömmer en bastu. Konstruktionen består av en ram i rostfritt stål som fått guldplattor på sig och insidan har väggar och golv i tall, medan sittplatserna är i asp.
24 May 2017 - Byggnyheter.se
Anders Sjelvgren blir Boverkets nya gene
Regeringen har i dag, onsdag 24 maj, beslutat att anställa Anders Sjelvgren som generaldirektör och chef för Boverket. Han har närmast tjänstgjort som divisionschef på Research Institutes of Sweden, RISE. Det framgår av ett pressmeddelande.
17 May 2017 - Industritorget.se
Stålindustrin på FN:s havskonferens i Ne
Jernkontoret kommer under ett sidoevent tillsammans med Svenskt Näringsliv och Zero Vision Tool att visa upp goda exempel på hur industrin arbetar för att nå FN:s globala